• DE TIJD VLIEGT VOORBIJ...

  19 augustus 2013

  Alles kost tijd. Werken, genieten, eten, drinken, ja zelfs slapen.

  Zo ook het bijhouden van deze blog…

  Ik ben het afgelopen jaar enorm druk geweest met mijn onderneming. Niet alleen met het maken van mooie foto’s maar ook met ontwikkelen, vernieuwen, groeien, investeren.
  En als je dan in een rustige periode terug kijkt naar de afgelopen tijd, de zaken op een rijtje zet, relativeert, kom je ineens tot een conclusie. Je bent iets vergeten.. Vergeten te vertellen wat je allemaal doet, vergeten je blog bij te houden!

  Daar gaan we verandering in aanbrengen! Ik ga hiervoor tijd inplannen...

   

  Februari 2008 ... Heb ik mijn stoute schoenen aan getrokken en ben ik na 20 jaar de fotografie weer op gaan pakken, nu alleen in het digitale tijdperk.. Bij de KvK gestart onder de naam 'Mastenbroek fotografie'.

  2010 ...Na veel tegenslag om veel te veel geïnvesteerd te hebben in een gefaalde website, heb ik een super leuk bedrijf gevonden waar ik mijn nieuwe website kon realiseren! Dit met dank aan mijn zwager Ruud Huis in 't Veld van MultiConnect te Putten, hij heeft er voor gezorgd dat al mijn mail gefilterd kan worden via zijn zware server zodat ik alle virussen buiten de deur kan houden!

  Toen restte mij een nieuw logo en een sterke bedrijfsnaam vinden, om enigzins op te vallen tussen het grote aanbod van freelance fotografen! Ik wilde niet meer zoals bijna elke freelance fotograaf mijn eigen naam gebruiken, ik heb toch de indruk dat zoiets minder blijft hangen bij de mensen. 

  Wat ik hierin erg belangrijk vind is vooral simpele eenvoud, persoonlijkheid en een product van Nederlandse bodem.

  Als eerste het logo, een oog, en wel mijn eigen oog, met als achterliggende gedachte, "door het oog van de fotograaf!", dit was snel een feit. Ook denk ik dat dit oog opvalt tussen alle logo's van uiteenlopende variaties met lenzen en camera's.

  Toen de naam, ik wil het eenvoudig houden, liefst een nederlandse naam, kort en krachtig... na vele A4-tjes met leuke namen welke helaas al door collega fotografen in gebruik genomen zijn, hoorde ik iemand zeggen; "hij is een optimist pur sang" dit wil zeggen, een optimist in hart en nieren...

  Dit was het woord waarnaar ik zocht, bij vele mensen wordt dit woord bjina niet meer gebruikt en als ze hem eenmaal kennen dan is hun vocabulaire met een veelzeggend woord verrijkt!

  PurSang staat voor puur, zuiver, echt, volslagen en vanuit het hart… precies wat ik wil bereiken met mijn foto's, mijn naam was ook gerealiseerd: PurSang fotografie!

  Om de site aan te kleden kreeg ik hulp van mijn zusje Jodi, die het heel leuk vond om mij met deze tijdrovende klus te ontlasten. Zo hebben we er wat foto's opgezet waar ik binnekort weer vervanging voor ga plaatsen omdat we 'even snel' wat test materiaal nodig hadden. Achteraf niet echt slim om te doen want nu laat ik niet de indruk achter welke ik zou willen!

  Ook moesten er uiteraard visitekaartjes komen, en na deze ontworpen te hebben had ik meteen een strakke layout voor mijn flyers...

  Ook wilde ik een simpel relatiegeschenk hebben, dit is een strakke metalen antrecietkleurige pen geworden met als opdruk:

  Uw moment 'PurSang' vastgelegd   www.pursangfoto.nl 

  Maar naast alle reclame en marketing vond ik het een eer toen ik gebeld werd of ik bij wilde dragen om foto's te maken op een inzamelingsdag voor KIKA, dankbaarder werk en een beter doel bestaat er in mijn ogen bijna niet! Het was een geweldige dag bij Theo Meijer Sport in Leusden en op 30 augustus as zal er in Ede een KIKA-run gehouden worden welke ik ook niet wil missen...

  2012 ...Zoals de titel van dit blog al zegt, de tijd vliegt voorbij. Zo moest ik dit alles verwezenlijken tussen mijn werk en reportages door. Mijn tijd is opgeslokt door een té trage en 9 jaar oude computer, maar ik wilde het er mee doen en niet te snel investeren zolang het nog niet verdiend was. Ook met dit uitgangspunt kwam ik mijzelf tegen! Heel veel onnodige en kostbare uren zijn zo verloren gegaan!

  Uiteindelijk ben ik overgestapt van Windows naar Apple, niet helemaal nieuw maar je moet wat. Ik had al een apple 24" cinema display en via internet kon ik met dank aan mijn partner een 5 maanden oude Mac mini aanschaffen en ik kan zeggen, het is nu weer een feest om achter de pc met mijn foto's bezig te zijn! De kleuren zijn eindelijk perfect en hij is super snel!

  2013 ...Nu ben ik bezig met een digitaal album te realiseren voor voor een bruisdapaar welke net als alle anderen een beetje schrok van de hoge starttarieven van de bruidsalbums. De start tarieven beginnen gemiddeld bij €300,- voor een basis album! Eigenlijk hadden zij al een keuze gemaakt voor een Henzo album waar ik, naast JydenJuca en Inobili het liefst mee werk. Maar eigenlijk zouden zij eens iets anders hebben dan een standaard albums en zo kwam ik bij een bedrijf met hele goede referenties welke voor een vriendelijke prijs een digitaal album kunnen realiseren. Hun keuze is gevallen op een luxe pilotenleren album, een stoere keuze waar ik helemaal achter sta voor een trouwalbum!

  2014 ...Nu flink wat albums en reportages verder begint het steeds drukker te worden, veel fun shoots en bedrijfsmatig last minute werk.

  Het maakt me best een beetje trots als ik zie dat bedrijven mijn foto's voor reclame of website gebruiken.

  Wel jammer is dat ik door al die opdrachten nog maar weinig tijd over heb om op wedstrijden te fotograferen, de actie en sport is naast dieren en kids toch wel mijn favoriet! Maar ja, die tijd komt wanneer hij weer komt..

  Afgelopen maand had ik toch wel iets teveel hooi op mijn vork genomen, het begon met een 14 uur durende bruidsreportage en de tijd die ik nodig had om al deze foto's uit te zoeken en te bewerken, daarna het album nog en tussendoor een puppy shoot in het bos, een kado shoot van een 11 jarig meisje die coole foto's wilde, de hondenclub die de puppenclub met boswandeling vastgelegd wilde hebben, een landgoed die de biologische tuin op de site wilde, kinderen die hun ouders een foto voor aan de muur wilden geven, een surprise bellyshoot met babyshower en vorige week weer een nieuwe bruisreportage van 12 uur en album... pfff iets teveel van het goede! ...dan een loveshoot en weer een nieuw bruidspaar staat geboekt voor begin augustus!

  Zo blijf ik lekker bezig, misschien wordt het tijd dat ik mijn tarief iets aan ga passen zodat ik er uiteindelijk wat aan over kan houden. Dan kan ik heel hard gaan sparen omdat mijn camera (Canon 1D mark II) langzamerhand ingeruild moet worden en ik heb ook nog wat lenzen op mijn verlanglijstje staan, dus voorlopig blijft werken mijn nr.1 bezigheid!

  ...wordt vervolgd...

   

   

   

  Lees meer >> | 4463 keer bekeken